W dzisiejszych czasach zawód kucharza wraca do łask, a gotowanie staje się sztuką wykonywaną z wielką pasją. Moda na gotowanie trwa w najlepsze! Gotowanie może być sztuką, pasją i sposobem na życie, jak również relaksem, odskocznią od codzienności lub po prostu fajną zabawą.
Tak właśnie jest w przypadku Pani Lucyny Gil – kucharki z wieloletnim doświadczeniem, która pracuje w naszej szkole i była kolejnym zaproszonym ekspertem w ramach innowacji pedagogicznej „Klub Małego Pasjonata”, realizowanej w naszej szkole. Pani Lucyna pokazała dzieciom, że warsztaty kulinarne to nie tylko nauka nowych umiejętności i poszerzenie swojej wiedzy kulinarnej, ale przede wszystkim dobra zabawa połączona z degustacją. Na naszych warsztatach pod okiem profesjonalisty dzieci miały możliwość sprawdzić swoje umiejętności kulinarne przygotowując pyszny deser – gofry z bitą śmietaną i owocami, dżemem lub cukrem pudrem. Każdy miał możliwość spróbować się jako kucharz, a następnie zasmakować przygotowanego i udekorowanego własnoręcznie gofra.
Przygotowując potrawy ważne jest, aby nie były zbyt skomplikowane, a kusiły swoim wyglądem, smakiem i zapachem. Tak właśnie było w tym przypadku, kiedy to zapach pieczonych gofrów rozniósł się po całej szkole i przyciągał ochotników do konsumpcji nawet z najbardziej odległych miejsc szkoły. Niektórzy nawet czuli się nieco zawiedzeni, że nie mogą skosztować więcej
Oceń wpis!
Kliknij na gwiazdki aby ocenić
Średnia ocena 4.6 / 5. Liczba ocen: 10
Jeszcze nikt nie ocenił